Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Pekmez Helvası

Pekmez Helvası

pekmez-helvası

Malzemeler

1 su bardağı dut pekmezi

1 su bardağı buğday nişastası

1 su bardağı eritilmiş tereyağı

2-2,5 su bardağı su

1 çay bardağı ceviz içi

Hazırlanışı:

Nişastayı su ile iyice ezin. Yağ ve pekmezi bir tencereye alın. Nişastalı suyu ateş üzerinde karıştıra karıştıra pekmeze ilave edin. Kıvamı koyulaşıp yağını verince ateşten alın. Servis tabağına aktarın ve üzerini dövülmüş ceviz ile süsleyip servis yapın.

OKU ➤  Çilek Soslu Melek Pastası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir