Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Pavlova Tatlısı

Pavlova Tatlısı

pavlova-tatlisi

Pavlova Tatlısı

(6 Kişilik)

Pavlova Tatlısı İçin Malzemeler:

6 adet yumurta akı

350 gram toz şeker

1 çorba kaşığı mısır nişastası

200 ml. krema

1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi

1 tutam tuz

Süslemek İçin:

Orman meyveleri

Pavlova Tatlısı Hazırlanışı

Fırını 140 dereceye ayarlayın. Tepsiye yağlı kağıt serin.

Elektrikli çırpıcıyı düşük hızda çalıştırarak yumurta aklarını bir tutam tuzla çırpmaya başlayın.

Aralıklı olarak çırpıcının hızını artırın.

Yumurta akları katılaşmaya başlayınca 5 çorba kaşığı toz şeker ekleyin ve çırpmaya devam edin.

Parlak bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.

Mısır nişastasını, kalan şekeri ve sirkeyi ekleyin.

Malzemenin iyice karışmasını sağlayın.

Yağlı kağıdın üzerine dökün ve spatula ile çukurlaştırarak biçim verin.

45 dakika kıtır olana kadar pişirin.

Fırınınızı söndürün. İyice soğuyana kadar fırında tutun.

Kremayı sertleşene kadar vurun ve merengin üzerine yayın.

Çilek, frambuaz veya orman meyveleri ile süsleyin.

 

OKU ➤  Kağıtta Levrek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir