Pavlova

pavlova

 

Pavlova Malzemeler:

5 adet yumurtanın akı (Yumurtalar büyük boy olmalı)

2 su bardağı pudra şekeri

1 çorba kaşığı mısır nişastası

1 paket vanilya

Üzeri İçin:

200 ml. krema

1 paket kremşanti

100 gram labne peyniri

Taze çilek

 

Pavlova Hazırlanışı:

Yumurta aklarını mutfak robotuna aktarın, köpük köpük olana dek yüksek devirde 5 dakika boyunca çırpın. Pudra şekerini ekleyin. 10 dakika boyunca çırpmaya devam edin. En son mısır nişastası ile şekerli vanilini ilave edin. 10 saniye kadar karıştırıp robotu kapatın.

Karışımı sıkma torbasına aktarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerinde, sıkma torbası yardımıyla ortası hafif boş kalacak şekilde daire (24-26 cm çapında) oluşturun. Fırına yerleştirin. Isıyı 100 dereceye ayarlayın. Yaklaşık 2 saat boyunca fırının kapağını hiç açmadan pişirin.

İç malzemesi için; Kremayı, kremşantiyi ve labneyi iyice çırpın. Buzdolabına aktarın. Pavlova pişince fırından alın. Soğuyunca ortasına iç malzemeden doldurun. Üzerini de taze çilekle süsleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir