Ana Sayfa » Tarifler » Patlıcan Beğendili Kuzu İncik

Patlıcan Beğendili Kuzu İncik

2458Malzemeler:

500 gram kuzu incik

2 adet soğan

1 çay kaşığı tane karabiber

2 yaprak defne

Birkaç dal biberiye

2 kahve fincanı un

2 kahve fincanı yoğurt

2 çorba kaşığı süt

1 su bardağı domates püresi

1 adet yumurta

Tarhanalı Patlıcan Beğendi Malzemesi:

2 çorba kaşığı toz tarhana

2 adet patlıcan

20 gram tereyağı

1 çorba kaşığı un (tepeleme)

1 çay bardağı ılık süt

Tuz, karabiber

1 çay bardağı eski kaşar peyniri

Hazırlanışı:

Etleri yıkayıp kağıt havlu üzerine alın ve süzülmeye bırakın.

Soğanları soyup kıyın ve etlerle birlikte tencereye aktarın. Üzerini örtecek kadar suyu, tane karabiberleri, defne yapraklarını ve taze biberiye dallarını ekleyin. Etleri önce yüksek ateşte 5 dakika kadar kaynatın, daha sonra kısık ateşte 2 saat boyunca yumuşayıncaya kadar haşlayın. Etleri ocaktan indirin ve kevgir yardımı ile tencerenin içinden alarak süzün.

Unu, yoğurdu, sütü, domates püresini ve yumurtayı bir kapta iyice çırpın ve karışıma haşlama suyundan yarım su bardağı kadarını ekleyin. Tekrar çırpın.

Yağlanmış fırın tepsisine unlu karışımdan kaşık yardımı ile dökerek tepsinin her tarafına yayın. Üzerine haşladığınız etleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.

Tarhanalı patlıcan beğendi için patlıcanı közleyip çatalla ezin. Tereyağını ayrı bir tavada eritip unu kavurun. Sıcak sütü ilave ederek muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Toz halindeki tarhanayı, tuzu, karabiberi, közlenmiş patlıcanı ve rendelenmiş peyniri ilave ederek tatlandırın.

Tarhanalı beğendiyi servis tabağına yayın. Üzerine sosuyla birlikte etleri yerleştirin.

Servis Önerisi: Karamelize edilmiş arpacık soğan ve siyah zeytin, ufalanmış tulum peyniri…

OKU ➤  Fıstık Ezmeli Kakaolu Kek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir