Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

Patlıcan Beğendili Kuzu İncik

by Yemek Zevki Editör
03 Temmuz 2014
in Tarifler
464 29
0
Patlıcan Beğendili Kuzu İncik
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

2458Malzemeler:

500 gram kuzu incik

2 adet soğan

1 çay kaşığı tane karabiber

2 yaprak defne

Birkaç dal biberiye

2 kahve fincanı un

2 kahve fincanı yoğurt

2 çorba kaşığı süt

1 su bardağı domates püresi

1 adet yumurta

Tarhanalı Patlıcan Beğendi Malzemesi:

2 çorba kaşığı toz tarhana

2 adet patlıcan

20 gram tereyağı

1 çorba kaşığı un (tepeleme)

1 çay bardağı ılık süt

Tuz, karabiber

1 çay bardağı eski kaşar peyniri

Hazırlanışı:

Etleri yıkayıp kağıt havlu üzerine alın ve süzülmeye bırakın.

Soğanları soyup kıyın ve etlerle birlikte tencereye aktarın. Üzerini örtecek kadar suyu, tane karabiberleri, defne yapraklarını ve taze biberiye dallarını ekleyin. Etleri önce yüksek ateşte 5 dakika kadar kaynatın, daha sonra kısık ateşte 2 saat boyunca yumuşayıncaya kadar haşlayın. Etleri ocaktan indirin ve kevgir yardımı ile tencerenin içinden alarak süzün.

Unu, yoğurdu, sütü, domates püresini ve yumurtayı bir kapta iyice çırpın ve karışıma haşlama suyundan yarım su bardağı kadarını ekleyin. Tekrar çırpın.

Yağlanmış fırın tepsisine unlu karışımdan kaşık yardımı ile dökerek tepsinin her tarafına yayın. Üzerine haşladığınız etleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.

Tarhanalı patlıcan beğendi için patlıcanı közleyip çatalla ezin. Tereyağını ayrı bir tavada eritip unu kavurun. Sıcak sütü ilave ederek muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Toz halindeki tarhanayı, tuzu, karabiberi, közlenmiş patlıcanı ve rendelenmiş peyniri ilave ederek tatlandırın.

Tarhanalı beğendiyi servis tabağına yayın. Üzerine sosuyla birlikte etleri yerleştirin.

Servis Önerisi: Karamelize edilmiş arpacık soğan ve siyah zeytin, ufalanmış tulum peyniri…

Tags: Ana YemeklerEt Yemekleri
Previous Post

Fındıklı Rulo

Next Post

Dardenia’dan Balık Tutkunlarını Şımartan Bir Lezzet: Fener Kavurma

Yemek Zevki Editör

Next Post

Dardenia’dan Balık Tutkunlarını Şımartan Bir Lezzet: Fener Kavurma

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki