Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Patates Pastası

by Yemek Zevki Editör
10 Mart 2017
in Sebze Yemekleri, Tarifler
483 10
0
patates Pastası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

3 Katlı Patates Pastası

(4 Kişilik)

Patates Pastası İçin Malzemeler

5 adet haşlanmış ezilmiş patates
3 adet havuç
1 kase kırmızı lahana turşusu veya 1 kase rendelenmiş pancar turşusu
1 kase çırpılmış yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
1 adet limon suyu
Zeytinyağı
Süslemek İçin:
Salatalık turşusu
1 adet kırmızı biber

patates Pastası

Patates Pastası Hazırlanışı

Haşlanmış patatesleri sıcakken ezin. İçine limon suyu, tuz, zeytinyağı koyup karıştırın. Dikdörtgen bir kalıba bastırın. Havuçları temizleyip, rendeleyin.
2 yemek kaşığı sıvı yağda tuz ilavesi ile kavurun. Patateslerin üzerine bastırın.
En üste rendelenmiş ve suyu süzülmüş pancar turşusu veya kırmızı lahana turşusunu bastırın.
Üzerini kapatarak buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Servis tabağına ters çevirin.
Üzerine sarımsaklı süzme yoğurt dökün.
Minik küp doğranmış kırmızı biber, salatalık turşusu ve maydanozla süsleyin.

Fotoğraflar: Hakkı GÜNERKAN

Şef: Elif ÇITAK

Tags: Patates Pastası
Previous Post

Köz Kırmızı Biber ve Köz Domates Çorbası

Next Post

Köfteli Patlıcan

Yemek Zevki Editör

Next Post
Köfteli Patlıcan

Köfteli Patlıcan

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki