Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Pastırmalı Madımak

Pastırmalı Madımak

 madımakMalzemeler

300 gram kuru veya salamura madımak

2 adet kuru soğan

3 diş sarımsak

50 gram tereyağı

100 gram pastırma

100 gram pirinç

50 gram biber salçası

Tuz, pul biber

Karabiber

 

Hazırlanışı

Öncelikle madımağınız kuru ise yarım saat sıcak suda ıslatın. Bir tencere içine tereyağını koyun ve soğanlarınızı yemeklik doğrayın. Sarımsakla beraber hafifçe kavurun, salçanızı, ince doğranmış pastırmayı ekleyin ve suyunu ayarlayın. Madımak ve pirincinizi katıp, baharatlarınıda ilave ettikten sonra pirinçler pişene kadar kısık ateşte kaynatın.

 

OKU ➤  RAMAZAN’DA KOLESTEROL SEVİYESİNİ DENGELEYEN 10 BESİN

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir