Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler

Pastırmalı Enginar Dolması

by Yemek Zevki Editör
06 Ağustos 2013
in Tarifler
473 20
0
Pastırmalı Enginar Dolması
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:
• 4 adet küçük enginar
• 100 gram pastırma
• 2 adet yumurta
• 1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar
• 1 çorba kaşığı galeta unu
• 1-2 sap yeşil soğan
• 5-6 dal maydanoz
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• Yarım limon

Pastırmalı Enginar Dolması Tarifi;
Enginarları kaynamakta olan su dolu bir tencereye koyun. Üzerine yarım limon sıkıp enginarlar yumuşayana kadar
25-30 dakika orta ateşte haşlayın. Bir kapta peyniri, yumurtayı, galeta ununu, ince doğranmış yeşil soğan ve maydanozu ve zeytinyağını karıştırın. Kıyılmış pastırmaları ve karabiberi ekleyip karışımı tekrar karıştırın. Haşlanmış enginarların üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. Bir fırın kabına enginarları yerleştirin. Pastırmalı karışımı enginarların çanak kısmına bölüştürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Tags: sebze yemekleri
Previous Post

Carte d’Or’un enfes Cookie’leri, çocuklarla buluşuyor!

Next Post

GoldMaster Kıyma Makinesi ile kıymanızı evde kendiniz hazırlayın

Yemek Zevki Editör

Next Post

GoldMaster Kıyma Makinesi ile kıymanızı evde kendiniz hazırlayın

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki