Ana Sayfa » Tarifler » Pancar Yaprağı Kavurması

Pancar Yaprağı Kavurması

pancar-yapragi-kavurmasi

Pancar Yaprağı Kavurması Tarifi

Pancar Yaprağı Kavurması İçin Malzemeler:
1 adet büyük boy kırmızı soğan
7-8 dal pancar yaprağı
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı susam
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Tuz, kimyon

Pancar Yaprağı Kavurması Hazırlanışı:
Pancar yapraklarını ve dallarını yıkayıp süzdükten sonra küçük küçük doğrayın. Kırmızı soğanı piyaz şeklinde doğrayıp zeytinyağının yarısını kullanarak yumuşayana kadar kavurun. Kavururken suyunu çok çekmişsi azar azar (2-3 yemek kaşığı kadar) sıcak su ekleyebilirsiniz. 10 dakika sonra susamı, iki tutam kimyonu, tuzu, kalan zeytinyağını ve nar ekşisini ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

OKU ➤  Pratik Kırmızı Pancar Turşusu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir