Ana Sayfa » Etiket arşivi: kavurma

Etiket arşivi: kavurma

Biberli ve Soğanlı Kavurma

Biberli ve Soğanlı Kavurma

Biberli ve Soğanlı Kavurma (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram kuzu eti 2 adet dolmalık yeşilbiber 2 adet orta boy kırmızı soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tutam kekik 1 tutam karabiber Tuz 3 adet orta boy domates Hazırlanışı: Etleri iyice ısıtılmış tavada suyunu salıp çekene dek pişirin. Tereyağını, sıvı yağı ve 1 adet zar şeklinde …

Devamını oku »

Pancar Yaprağı Kavurması

Pancar Yaprağı Kavurması Tarifi Pancar Yaprağı Kavurması İçin Malzemeler: 1 adet büyük boy kırmızı soğan 7-8 dal pancar yaprağı Yarım kahve fincanı zeytinyağı 1 çorba kaşığı susam 1 tatlı kaşığı nar ekşisi Tuz, kimyon Pancar Yaprağı Kavurması Hazırlanışı: Pancar yapraklarını ve dallarını yıkayıp süzdükten sonra küçük küçük doğrayın. Kırmızı soğanı piyaz şeklinde doğrayıp zeytinyağının yarısını kullanarak yumuşayana kadar kavurun. Kavururken suyunu çok çekmişsi azar …

Devamını oku »

Yumurtalı Pazı Kavurması

Yumurtalı Pazı Kavurması Tarifi Yumurtalı Pazı Kavurması İçin Malzemeler: 1 kilo pazı 15 adet arpacık soğan 3 yemek kaşığı zeytinyağı 5-6 yemek kaşığı kara buğday 3 adet yumurta 1 tatlı kaşığı kimyon 2 tatlı kaşığı tuz Yumurtalı Pazı Kavurması Hazırlanışı: Zeytinyağı ve arpacık soğanları soteleyin. Yıkayıp doğradığınız pazıları ve buğdayı ekleyerek, tencerenin kapağını kapatıp, kendi suyunda pişmesini sağlayın. Buğdaylar piştikten sonra, bir …

Devamını oku »

Kuru Şalgam Kavurması

Kuru Şalgam Kavurması Tarifi Kuru Şalgam Kavurması İçin Malzemeler: 1 kilo beyaz şalgam 300 gram az yağlı dana kıyma 3 adet orta boy kuru soğan 8-10 adet kurutulmuş domates 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı et suyu Kuru Şalgam Kavurması Hazırlanışı: Şalgamları soyup erişte şeklinde kesin. Tepsilere sererek ortalama 1 hafta süreyle oda sıcaklığında kurutun. Kuruyan şalgamları tuzlu suda haşlayın. Haşlanan …

Devamını oku »