Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Dünya Mutfağı
    • Yöresel Yemekler
    • Pratik Yemekler
    • Diyet Yemekleri
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Dünya Mutfağı
    • Yöresel Yemekler
    • Pratik Yemekler
    • Diyet Yemekleri
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Foto Galeri

Pancar Turşusu

by Yemek Zevki Editör
03 Nisan 2017
in Foto Galeri, Salata Tarifleri, Tarifler
478 15
0
Pancar Turşusu
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

[nextpage title=”Pancar Turşusu” ]

Kışın en güzel sebzelerinden pancarın turşusunu kurup, yaz günlerinde tadını hatırlamak isteyenlere yapımı çok kolay bir tarif olan Pancar Turşusu paylaşmak istedim bu ay…

Malzemeler:

1 kilo pancar
1 litre su
5-6 diş sarımsak
1 çay bardağı sirke (tercihen ev yapımı)
1 yemek kaşığı kaya tuzu

[/nextpage] [nextpage title=”Pancar Turşusu” ]

Pancar Turşusu

1.AŞAMA:

Pancarların kabuğunu salatalık soyacağı veya keskin bir bıçak yardımı ile soyun. Kabuğunu soyduğunuz sarımsakları da irice doğrayın.

[/nextpage] [nextpage title=”Pancar Turşusu” ]

Pancar Turşusu

2.AŞAMA:

Pancarları kalınca dilimledikten sonra yarım ay şeklinde kesin. Tencereye aktarın, üzerine suyu ekleyin. 10 dakika yüksek ateşte haşlayın.

[/nextpage] [nextpage title=”Pancar Turşusu” ]

Pancar Turşusu

3.AŞAMA:

Pancarları haşladıktan sonra kaya tuzunu ekleyin. Karıştırıp ılınmaya bırakın.

[/nextpage] [nextpage title=”Pancar Turşusu” ]

Pancar Turşusu

4.AŞAMA:

Pancarlar ılınınca en son sarımsakları ve sirkeyi ekleyin. Önceden sterilize edilmiş kavanoza aktarıp kapağını sıkıca kapatın. Birkaç gün sonra turşunuz hazır olacaktır.

[/nextpage] [nextpage title=”Pancar Turşusu” ]

Pancar Turşusu

Pancar Turşusu Salatası

(4 Kişilik)

Pancar Turşusu Salatası İçin Malzemeler:

Yarım kavanoz pancar turşusu
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
3 dal kıyılmış taze fesleğen

[/nextpage] [nextpage title=”Pancar Turşusu” ]

Pancar Turşusu

Turşu Salatası Hazırlanışı:

Önceden hazırladığınız pancar turşusunu servis tabağına aktarın. Üzerine zeytinyağını dökün, rendelenmiş limon kabuğunu ve taze fesleğeni serpin.

Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN
Prodüksiyon: İnci BAK

[/nextpage]

Tags: pancar turşusu
Previous Post

Bella Vista

Next Post

Kekikli Kuzu Külbastı

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kekikli Kuzu Külbastı

Kekikli Kuzu Külbastı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Dünya Mutfağı
    • Yöresel Yemekler
    • Pratik Yemekler
    • Diyet Yemekleri
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki