Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Orman Meyveli ve Labneli Krep

Orman Meyveli ve Labneli Krep

orman-meyveli-labneli-kek

Orman Meyveli ve Labneli Krep

Orman Meyveli ve Labneli Krep için Malzemeler:
Hamuru İçin:
1 su bardağı un
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 tutam tuz
1 tutam toz şeker
Yağlamak İçin:
1 çorba kaşığı tereyağı
Arası İçin:
1 küçük kase orman meyvesi karışımı
1 kahve fincanı labne peyniri
1-2 tatlı kaşığı reçel (tercihen orman
meyvelerinden)

Orman Meyveli ve Labneli Krep Hazırlanışı:
Krep için; Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Küçük bir tavayı yarım çay kaşığı kadar tereyağı ile yağlayın. Tava
ısınınca yarım kahve fincanı kadar krem hamurundan çok ince tabaka olacak şekilde dökün. Üzeri göz göz olunca diğer tarafını çevirin ve aynı şekilde kızartın. Pişen krebi kağıt iki havlu üzerine alın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Birkaç adet pişen krep hamurunu servis tabağına aktarmak için alın. Aralarına labne sürün, orman meyvesi ve çok az reçelinden sürün. Kat kat yerleştirip mini bir pasta elde edin. İsteğe göre süt ile birlikte servis yapın.

OKU ➤  Krep Dantel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir