Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

Nohut Köftesi

by Yemek Zevki Editör
23 Ekim 2014
in Tarifler
478 15
0
Nohut Köftesi
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

29

 

Nohut Köftesi Malzemeler:

> 4 su bardağı nohut

> 1 su bardağı köftelik bulgur

> 1’er tutam maydanoz ve dereotu

> 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar

> 2 adet yumurta

> Tuz, beyaz toz biber, karabiber, kimyon

> 4 su bardağı ay çiçek yağı

Peynir Sos İçin:

> 150 gram keçi peyniri

> 1 su bardağı krema

> 2 dal kekik

> 2 dal biberiye (rosemary)

Nohut Köftesi Hazırlanışı:

Bir tencerede nohutları haşlayın. Haşladığınız nohutları blenderla sıcakken ezin. İçine bulgur ilave edin. Bulgurun şişmesini bekleyin. Daha sonra yumurta, kaşar, taze maydanoz ve dereotu ekleyip yaklaşık 10 dakika hamur yoğurur gibi yoğurun. Tuz, karabiber, kimyon, beyaz toz biber katıp yeniden karıştırın. Köfte harcını yaklaşık 1 saat dinlendirin. Harçtan aldığınız parçaları yassı köfte şeklinde yuvarlayın. Derin bir tavaya dört su bardağı ay çiçek yağını dökün ve ısıtın. Köfteleri kızartın.

Sos için;

Ayrı bir tavada keçi peyniri ve kremayı kaynatın, taze kekik ve biberiye ilave edin. Yaklaşık 5 dakika karıştırarak kısık ateşte kaynatın. Çukur bir servis tabağına önce peynir sosunu ardından köfteleri dekoratif bir şekilde dizin ve servise sunun.

Tags: Nohut KöftesiNohut Köftesi HazırlanışıNohut Köftesi MalzemelerNohut Köftesi Tarifi
Previous Post

Kıymalı Pazı Sarma

Next Post

Mantar Soslu Cazlak Kebabı

Yemek Zevki Editör

Next Post
Mantar Soslu Cazlak Kebabı

Mantar Soslu Cazlak Kebabı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki