Hamuru İçin:
• 300 gram un
• 120 gram tereyağı
• 1 çay bardağı toz şeker
• 1 adet yumurta
İç Malzemesi İçin:
• 1 paket vanilyalı puding
• 4 su bardağı süt
• 1 paket karamelli çikolata (80-100 gr)
• Yarım paket vanilyalı puding
Üzerini Süslemek İçin:
• 1 paket beyaz çikolata (80 gr)
• Nar taneleri
Hazırlanışı:
Hamuru için; Unu, küp şeklinde doğranmış tereyağını, yumurtayı ve şekeri yoğurma kabına alın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye
kadar yoğurun. Hamuru strech folyo ile kaplayıp buzdolabına aktarın. Yarım saat dinlendirin.
İç malzemesi için; Pudingleri sütle birlikte tencereye aktarın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın, küp
doğranmış karamelli çikolatayı ilave ederek erimesini sağlayın. Karamelli karışımın üzerinde kabuk oluşmaması için arada bir
kontrol ederek mikser yardımı ile çırpın.
Hamuru yağlanmış Emsan Nar Tart Kalıbına elinizle bastırarak, kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Üzerini çatalla tabanını
delmeyecek şekilde çizerek hamurun pişerken fazla kabarmasını önleyin. Hamuru önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında,
20-25 dakika iyice kızarana dek pişirin. Fırından alın, soğuyan karamelli puding karışımı tartın içine dökün. Buzdolabına aktarın, 15
dakika bekletin. Üzerini süslemek için beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolatayı çok ince uçlu bir külaha (yağlı kağıttan külah
hazırlayabilirsiniz) aktarın. Bekletmeden çikolatalı karışımın üzerini dekoratif olacak şekilde süsleyin. Nar tanelerini de serpin.
Buzdolabında 1 saat daha beklettikten sonra servise hazır edin.