Muz Yaprağında Levrek Malzemeler:
> 4-5 adet muz yaprağı (yoksa pazı)
> 1 adet derisiz levrek fileto
> 1 adet orta boy soğan
> 5-6 dal taze kekik
> 4-5 diş sarımsak
> Tuz-karabiber
> 1 adet havuç
> 1 adet kapya biber
> 1 adet sarı Kaliforniya biberi
> Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Bir gün önceden ince derin bir kabın içinde levrek filetoyu zeytinyağı, tuz, sarımsak ve taze kekiğin bir kısmını marine edin. Muz yapraklarını 5 dakika sıcak suda bekletin. Ayrı bir tavaya zeytinyağı ekleyerek tüm sebzeleri diri kalacak şekilde 2-3 dakika soteleyin. Yumuşayan muz yaprağına sebze sotelerin bir kısmını, marine edilmiş levreği ve en son kalan sebzeleri ekleyerek bohça şeklide sarın. 150 derece önceden ısıtılmış fırında ortalama 15 dakika pişirin ve servis edin.
Şefin Notu: Muz yaprağını Antalya’dan getirtip derin dondurucuda saklayabilirsiniz