Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Mutancana

Mutancana

mutancana

Mutancana İçin Malzemeler

800 gram kuzu eti

100 gram arpacık soğan

50 gram soyulmuş iç badem

50 gram kuru kayısı

50 gram kurutulmuş mürdüm eriği

50 gram kuru incir

2 yemek kaşığı

2 yemek kaşığı bal

Tuz

2 su bardağı ılık su

2 çay kaşığı sumak

 

Mutancana Hazırlanışı

Tencerede erittiğiniz tereyağına eti ilave edin ve suyunu çekinceye kadar ara ara karıştırarak kavurun. Ufak doğranmış soğanları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Ilık suyu ekleyin ve kısık ateşte 45 dakika pişirin. Mürdüm eriğini, bal ve tuzu ilave edin ve 5 dakika daha pişirin. Başka bir tavada sıcak suda haşlanmış badem, jülyen doğranmış incir ve kayısıyı soteleyin. Servis tabağına alıp taze kekikle servis yapın.

 

#Mutancana #MutancanaTarifi #MutancanaMalzemeler #MutancanaHazırlanışı #YemekZevki #YemekZevkiDergisi

OKU ➤  Pekmez Tatlısı Video

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir