Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Haber Turu

Muratbey, okullarda doğru beslenmeyi anlatacak

by Yemek Zevki Editör
28 Mayıs 2013
in Haber Turu
463 30
0
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter


Muratbey Gıda, İstanbul’dan başlayarak 81 ildeki okullarda beslenmenin kemik sağlığındaki önemini anlatacak. Projeyle bir yılda 10 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Yenilikçi ürünleri ile peyniri günün her saati tüketilebilen sağlıklı bir atıştırmalığa çeviren Muratbey, Medipol Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu ile birlikte İstanbul’dan başlayarak 81 ildeki okullarda beslenmenin kemik sağlığındaki önemini anlatacak.

Peynir başta olmak üzere tüm süt ürünlerinin kalsiyum kaynağı olduğu gerçeğinden yola çıkan Muratbey, Prof. Dr. Garipağaoğlu’yla birlikte sadece peynir tüketimi değil, daha az tuz tüketiminden, fastfood tarzı beslenmenin zararlarına kadar geniş bir perspektifte konuyu ele alacak. Projeyle İstanbul’dan başlayarak, biryılda 10 bin öğrenciye sağlam kemikler için nasıl beslenilmesi gerektiğini anlatacak.

Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, projenin ilk etapta, ilk ve orta dereceli okullarda yürütüleceğini ifade etti. Ancak üniversiteler de eş zamanlı olarak farklı formatlarda projeye dahil edilecek. Ayrıca Erol, “Kalsiyum eksikliğinden kaynaklanan kemik hastalıkları hayat kalitesinin olumsuz etkilenmesine sebep oluyor. Bu hem toplum gelişimini hem de ekonomiyi etkiliyor” dedi.Kahvaltı alışkanlığının sağlıklı beslenmenin anahtarı olduğunu da sözlerine ekleyen Erol, bunun için öğretmenlere büyük görev düştüğünü belirtti.

Tags: Basit Yemekler
Previous Post

Pınar Çocuk Sütü ile çocukların gelişimine 3’lü destek

Next Post

Sultan Dilimli Salam Artık DiaSa’larda

Yemek Zevki Editör

Next Post

Sultan Dilimli Salam Artık DiaSa’larda

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki