Mozzarellalı ve İncirli Cevizli Pidecikler Tarifi
Mozzarellalı ve İncirli Cevizli Pidecikler İçin Malzemeler:
1,5 su bardağı mısır unu
1,5 su bardağı buğday unu
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1-1,5 su bardağı su
1 tutam tuz
50 gram margarin
Üzeri İçin:
Taze incir, California ceviz içi, mozzarella peyniri
Mozzarellalı ve İncirli Cevizli Pidecikler Hazırlanışı:
Mısır ununu, buğday ununu, nişastayı ve bir tutam tuzu hamur yoğurma kabında harmanlayın.Oda ısısında yumuşamış margarini ekleyin. Hafifçe karıştırın. Azar azar su ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin.Hamurun üzerini streçleyin ve oda ısısında 15 dakika dinlendirin.Hamurdan en fazla yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Unlanmış zeminde oklava yardımı ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Isınmış yağsız tavada hamurların her iki tarafını kızartın. Malzeme bitene dek aynı şekilde pişirmeye devam edin. Pişen hamurların üzerine sırasıyla dilimlenmiş inciri, öbek öbek mozzarella peynirlerini ve iri çekilmiş ceviz içini yerleştirin. Üstten ısıttığınız 200 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin.