Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

Mozarellalı ve Fesleğenli Fırın Makarna 

by Yemek Zevki Editör
06 Temmuz 2015
in Tarifler
488 5
0
Mozarellalı ve Fesleğenli Fırın Makarna 
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Mozarellalı-ve-Fesleğenli-Fırın-MakarnaMozarellalı ve Fesleğenli Fırın Makarna  İçin Malzemeler:

1 paket makarna (tercihen fırın makarna)

2 çorba kaşığı zeytinyağı

250 gram mozarella peyniri

100 gram eritilmiş tereyağı

1 çay bardağı krema

500 gram beyaz peynir

4 adet yumurta

1 adet kırmızı acı biber

150 gram kaşar peyniri

Yarım su bardağı kurutulmuş reyhan

Deniz tuzu, taze çekilmiş karabiber

(4 Kişilik)

Mozarellalı ve Fesleğenli Fırın Makarna  Hazırlanışı:

Makarnaları 1 tatlı kaşığı deniz tuzu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve taze çekilmiş karabiber ilave edilmiş kaynar suda hafif sert (andante) kalacak şekilde 9 dakika kadar haşlayın.

Daha sonra makarnaların suyunu süzüp soğuk sudan geçirin. Makarnanın suyundan 1 su bardağı kadarını daha sonra kullanmak üzere ayırın.

Beyaz peyniri bir çatalla ezin. İrice doğranmış, rendelenmiş mozarella peynirini, çırpılmış 3 yumurtayı, bir tutam karabiberi, kıyılmış acı biberi, 1 çay bardağı kremayı ve eritilip ılınmış tereyağını iyice karıştırın. En son, önceden ayırmış olduğunuz makarna suyunu ilave edin. Haşlanmış makarna ile bu malzemeyi iyice karıştırın. Karışımı ısıya dayanıklı bir fırın kabına dökün. Üzerine önce rendelenmiş kaşar peyniri, sonra da kurutulmuş reyhanı serpin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirdikten sonra fırının ısısını 200 dereceye ayarlayın. Üzerleri iyice kızarınca fırından alın. Sıcak servis yapın.

Tags: fesleğenmakarnaMozarellalıMozarellalı ve Fesleğenli Fırın Makarnaramazanyemek zevki
Previous Post

Et şiş

Next Post

İzmir Köfte

Yemek Zevki Editör

Next Post
İzmir Köfte

İzmir Köfte

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki