Mozarellalı ve Fesleğenli Fırın Makarna İçin Malzemeler:
1 paket makarna (tercihen fırın makarna)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
250 gram mozarella peyniri
100 gram eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı krema
500 gram beyaz peynir
4 adet yumurta
1 adet kırmızı acı biber
150 gram kaşar peyniri
Yarım su bardağı kurutulmuş reyhan
Deniz tuzu, taze çekilmiş karabiber
(4 Kişilik)
Mozarellalı ve Fesleğenli Fırın Makarna Hazırlanışı:
Makarnaları 1 tatlı kaşığı deniz tuzu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve taze çekilmiş karabiber ilave edilmiş kaynar suda hafif sert (andante) kalacak şekilde 9 dakika kadar haşlayın.
Daha sonra makarnaların suyunu süzüp soğuk sudan geçirin. Makarnanın suyundan 1 su bardağı kadarını daha sonra kullanmak üzere ayırın.
Beyaz peyniri bir çatalla ezin. İrice doğranmış, rendelenmiş mozarella peynirini, çırpılmış 3 yumurtayı, bir tutam karabiberi, kıyılmış acı biberi, 1 çay bardağı kremayı ve eritilip ılınmış tereyağını iyice karıştırın. En son, önceden ayırmış olduğunuz makarna suyunu ilave edin. Haşlanmış makarna ile bu malzemeyi iyice karıştırın. Karışımı ısıya dayanıklı bir fırın kabına dökün. Üzerine önce rendelenmiş kaşar peyniri, sonra da kurutulmuş reyhanı serpin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirdikten sonra fırının ısısını 200 dereceye ayarlayın. Üzerleri iyice kızarınca fırından alın. Sıcak servis yapın.