Ana Sayfa » Tarifler » Mozarellalı ve Fesleğenli Fırın Makarna 

Mozarellalı ve Fesleğenli Fırın Makarna 

Mozarellalı-ve-Fesleğenli-Fırın-MakarnaMozarellalı ve Fesleğenli Fırın Makarna  İçin Malzemeler:

1 paket makarna (tercihen fırın makarna)

2 çorba kaşığı zeytinyağı

250 gram mozarella peyniri

100 gram eritilmiş tereyağı

1 çay bardağı krema

500 gram beyaz peynir

4 adet yumurta

1 adet kırmızı acı biber

150 gram kaşar peyniri

Yarım su bardağı kurutulmuş reyhan

Deniz tuzu, taze çekilmiş karabiber

(4 Kişilik)

Mozarellalı ve Fesleğenli Fırın Makarna  Hazırlanışı:

Makarnaları 1 tatlı kaşığı deniz tuzu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve taze çekilmiş karabiber ilave edilmiş kaynar suda hafif sert (andante) kalacak şekilde 9 dakika kadar haşlayın.

Daha sonra makarnaların suyunu süzüp soğuk sudan geçirin. Makarnanın suyundan 1 su bardağı kadarını daha sonra kullanmak üzere ayırın.

Beyaz peyniri bir çatalla ezin. İrice doğranmış, rendelenmiş mozarella peynirini, çırpılmış 3 yumurtayı, bir tutam karabiberi, kıyılmış acı biberi, 1 çay bardağı kremayı ve eritilip ılınmış tereyağını iyice karıştırın. En son, önceden ayırmış olduğunuz makarna suyunu ilave edin. Haşlanmış makarna ile bu malzemeyi iyice karıştırın. Karışımı ısıya dayanıklı bir fırın kabına dökün. Üzerine önce rendelenmiş kaşar peyniri, sonra da kurutulmuş reyhanı serpin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirdikten sonra fırının ısısını 200 dereceye ayarlayın. Üzerleri iyice kızarınca fırından alın. Sıcak servis yapın.

OKU ➤  Pudingli ve Çilekli Helva

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir