Malzemeler:
• 1 dilim ekşi mayalı ekmek
• 1 adet avakado
Holandez İçin:
• 2 yemek kaşıı elma sirkesi
• 2 yemek kaşıı su
• 1 tatlı kaşıı tane beyaz biber
• 3 yumurta sarısı
• 150 gram tereyaı
• Yarım limonun suyu
• Tuz, karabiber
Poşe Yumurta İçin:
• 2 adet taze yumurta
• 1 çay kaşıı tuz
• Su
Hazırlanışı:
Ekmeinizi hafif kızartın. Avakadoyu bir çatalla ezerek ekmeinizin üzerine sürün. Poşe yumurtayı üzerine koyup, Holandez sosu ekleyin. Üzerini iç kabak çekirdei ve kırmızı toz biberle süsleyebilirsiniz.
Holandez Sosun Hazırlanışı:
Elma sirkesi, su ve biber tanelerini küçük bir tavaya alarak kaynama noktasına getirin. Ocaı kısıp 1 dakika hafifçe kaynatın. Tavayı ocak üzerinden alıp soumaya bırakın. Karışımı başka bir kaba aktarıp içine yumurta sarılarını ekleyerek çırpın. Bir tavaya tabanın yarısı dolacak kadar su doldurup kabı üstüne yerleştirin. Karışım kıvama gelene kadar çırpın. Eritilmiş tereyaını çok yavaş ekleyin. Bu arada çırpmaya devam edin. Limon suyunu ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın.
Poşe Yumurtanın Hazırlanışı:
İlk olarak tencerenin yarısına kadar su doldurun ve tuzu ekleyerek ısıtmaya başlayın. Su kaynama noktasına yaklaştıında altını kısın, kaynamasın. Yumurtayı küçük bir kaseye şeklini bozmadan kırın. Suyu bir kaşık yardımıyla dairesel hareketlerle dikkatlice döndürün. Bir girdap oluşturun. Ardından bu girdabın ortasına kasedeki kırılmış yumurtanızı dikkatli bir şekilde ve yavaşça bırakın. 3 dk – 3,30 dk sonra pişmiş olacaktır. Delikli bir kaşıkla yumurtayı suyun içinden alın ve süzdükten sonra üzerine dileinize göre holandez sos döküp hemen hemen servis edin.
#ekmek #avakado