Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Et Yemekleri

Molcajete Alambres

by Yemek Zevki Editör
25 Haziran 2015
in Et Yemekleri
483 10
0
Molcajete Alambres
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

1970

Malzemeler:

3 çorba kaşığı ayçiçeği yağı

2 diş sarımsak

350 gram bonfile et

150 gram mantar

35 gram dana bacon

1 adet orta boy soğan

1’er adet renkli dolmalık biber

1 çay kaşığı kuru kekik

1-2 dal kıyılmış maydanoz

Tuz, taze çekilmiş karabiber, kimyon, kırmızı toz biber

Servis İçin:

Tortilla hamuru

Avokado sos

Acılı sos

Mayonezli sos

Hazırlanışı:

Geniş bir tavada ayçiçeği yağını ısıtıp sarımsakları birkaç dakika kadar çevirin. Üzerine jülyen doğranmış bonfile eti, yarım ay şeklinde doğranmış soğanı ve küp doğranmış dana bacon’ı ekleyin.  Etler yumuşayınca jülyen doğranmış biberleri de ilave edin.  5 dakika daha pişirin. Yemeği ocaktan almaya birkaç dakika kala tuzu, baharatı ve kıyılmış maydanozu ekleyerek tatlandırın. Ocaktan alın. Servis boyunca sıcak durması için isteğe göre ısıya dayanıklı ve önceden ısıtılmış volkanik çukur kabın içinde servise hazır edin. İsteğe göre tortilla hamurunun arasına sos sürüp etle harmanlayabilirsiniz.

Tags: Et Yemekleri
Previous Post

Kuzey İsteyene Kuzey, Güney İsteyene Güney

Next Post

Enchiladas Chilangas

Yemek Zevki Editör

Next Post
Enchiladas Chilangas

Enchiladas Chilangas

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki