Malzemeler
• 1 adet salçalık kırmızı biber
• 2 adet kabak
• 1 adet patlıcan
• 7-8 adet taze fasulye
• 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ
• 1 çorba kaşığı tuzsuz badem içi
• Tuz, 2 dal taze kekik
Köfte İçin:
• 300 gram orta yağlı kıyma
• 1 adet küçük boy soğan
• Tuz, karabiber, kimyon
Misket Köfteli Sebze Kavurma Tarifi;
Köfte için; Yağı, rendeleniş soğanı, tuzu ve baharatı çukur bir kapta iyice yoğurun. Karışımdan misket büyüklüğünde toplar elde edin. Patlıcanı alacalı soyup küp şeklinde doğradıktan sonra 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş suda 15 dakika bekletin. Daha sonra süzüp kağıt havlu üzerine alarak iyice kurulanmasını sağlayın. Kabağın kabuğunu soymadan küp şeklinde doğrayın. Biberin çekirdeklerini temizleyip irice doğrayın. Taze fasulyelerin kılçıklarını temizleyip uzun uzun doğrayın. Sıvı yağı Emsan Seramik Wok Tavada ısıtıp köfteleri kızartın. Sebzeleri ve badem içini ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. En son tuzunu ve taze kekiği ilave ederek tatlandırın. Ocaktan alın. Hemen servis yapın.