Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

Minik Biber Dolmaları

by Yemek Zevki Editör
30 Aralık 2015
in Tarifler
478 15
0
Minik Biber Dolmaları
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

minik-biber-dolmalariMinik Biber Dolmaları Tarifi

Minik Biber Dolmaları İçin Malzemeler:
1 paket renkli mini kapya biber (15-18 adet)
1 adet beyaz soğan
1,5 çay bardağı pirinç
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 küçük kase kıyılmış yeşillikler (nane, maydanoz, dereotu)
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı kuru üzüm
1 tutam tarçın
Tuz, karabiber, yenibahar
Pancar yaprağı (tencerenin dibine yerleştirmek için)

Minik Biber Dolmaları Hazırlanışı:
Pirinci bol suda yıkayıp süzdükten sonra yarım saat ılık suda bekletin. Daha sonra tekrar yıkayıp süzün. Soğanı ince kıyıp 2 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Pirinci ekleyin, 5 dakika boyunca kavurun. Kalan tüm malzemeyi ilave edin. Birkaç kez karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Mini biberlerin üst kapağını özenle kesin, çekirdeklerini de temizleyin.  Yıkayıp süzdükten sonra içmalzemeyi paylaştırın. Tencerenin dibine yıkayıp süzdüğünüz pancar yapraklarını yerleştirin. Üzerine dolmaları yerleştirin. Kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağını dolmaların üzerine gezdirin. Suyu da biberlerin yarısına gelecek şekilde dökün. Önce yüksek ateşte bir taşım kaynatın, sonra ateşi kısın. 15 dakika sonra ocaktan alın.

Tags: biberBiber DolmalarıdolmaMinik BiberMinik Biber DolmalarıMinik Biber Dolmaları HazırlanışıMinik Biber Dolmaları İçin MalzemelerMinik Biber Dolmaları Nasıl YapılırMinik Biber Dolmaları Tarifi
Previous Post

Pancar Suyunda Sebzeli Makarna

Next Post

Pancar Çorbası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Pancar Çorbası

Pancar Çorbası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki