Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Midye Poğaça

Midye Poğaça

midye-pogaca

Midye Poğaça Tarifi

Midye Poğaça İçin Malzemeler:
500 ml. süt
1 paket yaş maya yada
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
5- 6 su bardağı un
1 yemek kaşığı şeker
1 paket tereyağı
1 adet yumurta
Harç İçin:
Kıyma
Soğan
Tuz –karabiber

Midye Poğaça Hazırlanışı:
Harcı için; Soğanı rendeleyin. Tavaya sıvı yağı ekleyip kızan yağa soğanı ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz soğanın içine kıymayı ekleyin ve kıymayı kavurun. Ocaktan almadan önce tuzunu ve karabiberini ekleyip, ocaktan alın. Ilık sütün içerisine yaş mayayı ve şekeri ekleyin. Eritin. 5 bardak unu tezgahın üzerine havuz şeklinde açın. Tuzu ekleyin. Havuzun ortasına ılık süt karışımını dökün. Elinizle yavaş yavaş hamuru yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru kaba alıp, streçleyin ve mayalanması için bekletin. Oda sıcaklığında ki tereyağını altı eşit parçaya bölün. Daha sonra hamuru altı eşit parçaya bölün, bezeleri 30 cm çapında açın. Açtığınız her bir hamurun üzerine 6 eşit parçaya böldüğünüz tereyağının 1 parçasını sürün. Hamurların üç tanesini üst üste koyup elinizle bastırarak büyütün. Büyüttüğünüz bu parçayı sıkı bir şekilde bir şekilde rulo yapın. Aynı işlemi kalan 3 hamur içinde tekrarlayın. Oluşan 2 tane ruloyu 2 parmak gelişlinde keserek geniş yüzeyine (halkaların görüldüğü kısmı üzerine) yatırın ve elinizle biraz açarak içerisine hazırladığınız harcınızdan kayarak yarım ay şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürerek 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Kızardığında katlar iyice açılacak ve midye şeklinde bir görünüm oluşacak.

OKU ➤  Patatesli ve Peynirli Ağzı Açık Poğaça

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir