Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Midye Poğaça

by Yemek Zevki Editör
14 Ocak 2016
in Hamur İşi Tarifleri
473 20
0
Midye Poğaça
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

midye-pogaca

Midye Poğaça Tarifi

Midye Poğaça İçin Malzemeler:
500 ml. süt
1 paket yaş maya yada
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
5- 6 su bardağı un
1 yemek kaşığı şeker
1 paket tereyağı
1 adet yumurta
Harç İçin:
Kıyma
Soğan
Tuz –karabiber

Midye Poğaça Hazırlanışı:
Harcı için; Soğanı rendeleyin. Tavaya sıvı yağı ekleyip kızan yağa soğanı ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz soğanın içine kıymayı ekleyin ve kıymayı kavurun. Ocaktan almadan önce tuzunu ve karabiberini ekleyip, ocaktan alın. Ilık sütün içerisine yaş mayayı ve şekeri ekleyin. Eritin. 5 bardak unu tezgahın üzerine havuz şeklinde açın. Tuzu ekleyin. Havuzun ortasına ılık süt karışımını dökün. Elinizle yavaş yavaş hamuru yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru kaba alıp, streçleyin ve mayalanması için bekletin. Oda sıcaklığında ki tereyağını altı eşit parçaya bölün. Daha sonra hamuru altı eşit parçaya bölün, bezeleri 30 cm çapında açın. Açtığınız her bir hamurun üzerine 6 eşit parçaya böldüğünüz tereyağının 1 parçasını sürün. Hamurların üç tanesini üst üste koyup elinizle bastırarak büyütün. Büyüttüğünüz bu parçayı sıkı bir şekilde bir şekilde rulo yapın. Aynı işlemi kalan 3 hamur içinde tekrarlayın. Oluşan 2 tane ruloyu 2 parmak gelişlinde keserek geniş yüzeyine (halkaların görüldüğü kısmı üzerine) yatırın ve elinizle biraz açarak içerisine hazırladığınız harcınızdan kayarak yarım ay şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürerek 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Kızardığında katlar iyice açılacak ve midye şeklinde bir görünüm oluşacak.

Tags: MidyeMidye PoğaçaMidye Poğaça HazırlanışıMidye Poğaça İçin MalzemelerMidye Poğaça Nasıl YapılırMidye Poğaça TarifiPoğaça
Previous Post

Cevizli Balkabaklı Cheesecake

Next Post

Patlıcanlı ve Yeşil Mercimekli Yufka Börek

Yemek Zevki Editör

Next Post
Patlıcanlı ve Yeşil Mercimekli Yufka Börek

Patlıcanlı ve Yeşil Mercimekli Yufka Börek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki