Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Meyveli ve Sakızlı Muhallebi  

by Hatice Ünal
29 Eylül 2020
in Tatlı Tarifleri
468 25
0
Meyveli ve Sakızlı Muhallebi   
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

(8-10 Kişilik)

Malzemeler:

2 adet yumurtanın sarısı

1 su bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı buğday nişastası

1 paket vanilya

2 adet nohut büyüklüğünde damla sakızı

7 su bardağı süt

1 su bardağı su

Meyveli Jöle İçin:

1 paket limon jölesi

5 su bardağı soğuk su

1 adet kivi

8 adet vişne

1 adet şeftali

2’şer adet kayısı ve çilek

1 avuç üzüm

Hazırlanışı:

Damla sakızını havanda un gibi olana kadar ezin. Nişastayı ve unu 1 bardak soğuk suda inceltene kadar karıştırın. Yumurta sarılarını tencerede şekerle birlikte çırpın. Nişastalı suyu ilave edip çırpmaya devam edin. En son vanilyayı ve sütü ekleyin. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Koyulaşmaya başlayınca ezilmiş sakızı ekleyin. Karıştırmadan 1-2 dakika sonra ocaktan alın. Muhallebiyi mikserle çırptıktan sonra servis kaselerine paylaştırın. Oda ısısında soğumaya bırakın. Meyveleri istediğiniz gibi doğrayın. Limonlu jöleyi küçük bir tencerede 1 bardak soğuk su ile karıştırın. Çırpın. 1,5 bardak daha buz gibi su ekleyip iyice karıştırın. Meyveleri oda ısısında soğumuş tatlının üzerine paylaştırın. Jöleyi de bekletmeden meyvelerin üzerine dökün. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

#meyvelivesakızlımuhallebi #muhallebi #tatlı 

 

Previous Post

Tuzlu Yoğurtlu Yumurta Kavurması

Next Post

Soğanlı Yumurta

Hatice Ünal

Next Post
Soğanlı Yumurta

Soğanlı Yumurta

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki