Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Yayla Çorbası Tarifi

Yayla Çorbası Tarifi

Yayla Çorbası Tarifi
Puan ver

yayla-corbasi

Yayla Çorbası Tarifi

Yayla Çorbası İçin Malzemeler:
1 çay bardağı pirinç
5 su bardağı su
1 kase süzme yoğurt (200 gram)
1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı tereyağı

Yayla Çorbası Hazırlanışı:
Pirinci yıkayıp süzün. Tencereye 5 bardak suyu aktarın. Kaynayınca pirinci ekleyin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatmaya devam edin. Yoğurdunuz buzdolabındaysa oda ısısına getirin. Yoğurdun içine unu, yumurta sarısını, tuzu ve baharatını ekleyip karıştırın. Kaynayan sudan birkaç kaşık alıp yoğurtlu karışıma ilave edin. Tekrar karıştırın. Bu karışımı kaynamakta olan pirinçli suya yavaş yavaş ilave ederek hızlıca karıştırın. Birkaç dakika sonra tereyağını ilave edin. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Tavsiye

Organik gıdada şampiyon yumurta

Organik gıdada şampiyon yumurtaPuan ver Boğaziçi Üniversitesi Analitik ve İçgörü Araştırma Merkezi (AIM), Türkiye’de organik …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir