Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Meyveli Pankek

by Yemek Zevki Editör
22 Nisan 2016
in Hamur İşi Tarifleri
483 10
0
Meyveli Pankek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

film_0049Meyveli Pankek Tarifi

Meyveli Pankek Malzemeler:

1 su bardağı un

2 çorba kaşığı toz şeker

2 çay kaşığı kabartma tozu

Yarım çay kaşığı tuz

1 su bardağı süt

2 çorba kaşığı erimiş tereyağı

1 adet büyük boy yumurta

1 çorba kaşığı zeytinyağı

Orman meyvesi

Üzerine serpmek için pudra şekeri

Meyveli Pankek Hazırlanışı:

Unu, şekeri, kabartma tozunu ve tuzu çukur bir kapta karıştırın. Süt, tereyağı ve yumurtayı da ayrı bir kapta çırpın. Yaş ve kuru malzemeleri bir araya getirin. El mikseri ile pütürsüz bir kıvam alana dek yaklaşık 3-5 dakika çırpın.

Yapışmaz tavayı zeytinyağının birazı ile yağlayın, orta ateş üstünde kızdırın. Pankek hamurundan bir kepçe alıp tavanın tam ortasına dökün. Kısa bir süre sonra pankek üstünde kabarcıklar, delikler oluşacak. Bu dönemde pankeki çevirin, diğer yüzünü kızarana kadar pişirin. Hamur bitene kadar aynı yöntemle pişirmeye devam edin.

Pankeklerin hepsi aynı boyda olmayabilir. Bu durumda bir kalıp veya kurabiye kalıbıyla aynı ölçüde pankekler kesin. Aralarına meyve parçalarını koyarak üst üste dizin. 4-5 pankek ile adeta bir kule hazırlayın. Üzerine birkaç meyve parçası daha ilave din. Pudra şekeri serperek süsleyin.

#Pankek #Kek #Meyveli #MeyveliPankek #PankekTarifi #Tarif

Tags: kekmeyveliMeyveliPankekPankekPankekTarifitarif
Previous Post

Yayla Çorbası Tarifi

Next Post

Margarita Pizza

Yemek Zevki Editör

Next Post
Margarita Pizza

Margarita Pizza

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki