Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

Mercimekli Kabak

by Yemek Zevki Editör
10 Mayıs 2016
in Tarifler
483 10
0
Mercimekli Kabak
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

mercimekli-kabak

Mercimekli Kabak Tarifi

Mercimekli Kabak İçin Malzemeler:
1 kilo kabak
1 adet soğan
2 adet domates
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
1 adet limonun suyu
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası (silme)
3 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
Kuru nane
Tuz

Mercimekli Kabak Hazırlanışı:
Soğanları zar şeklinde doğrayın. Zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. 1-2 yemek kaşığı sıcak suda inceltilmiş salçayı ve küp doğranmış kabakları ekleyin. Birkaç dakika çevirdikten sonra rendelenmiş domatesi, haşlanmış mercimek ile nohudu ilave edin. Sıcak suyu da ekleyin. Orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirmeye bırakın. Sarımsakları tuzla birlikte havanda ezin. Limon suyu ekleyerek karıştırın. Sarımsaklı limonlu karışımı ocaktan indirmeye 5 dakika kala yemeğe ekleyin. Kuru naneyi de ekleyin. Hafifçe karıştırın, tencerenin kapağını kapatın. 1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Sıcak veya ılık servis yapın.

#MercimekliKabak #kabak #mercimek #MercimekliKabakTarifi #MercimekliKabakİçinMalzemeler #MercimekliKabakHazırlanışı #MercimekliKabakNasılYapılır

Tags: kabakmercimekMercimekliKabakMercimekliKabakHazırlanışıMercimekliKabakİçinMalzemelerMercimekliKabakNasılYapılırMercimekliKabakTarifi
Previous Post

Zeytinyağlı Bakla

Next Post

Boyan Şerbeti

Yemek Zevki Editör

Next Post
Boyan Şerbeti

Boyan Şerbeti

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki