Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Mercimek Çorbası

by Yemek Zevki Editör
27 Ocak 2014
in Çorba Tarifleri
483 10
0
Mercimek Çorbası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

mercimek

Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı sarı mercimek
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
1 adet büyük boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un (tepeleme)
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Et suyu

Hazırlanışı:

Havucu ve patatesi soyup rendeleyin.

Soğanı soyup zar şeklinde doğrayın ve sıvıyağda karamelize olana dek kavurun. Rendelenmiş sebzeleri ekleyip 5 dakika daha kavurun. Yıkanıp süzülmüş mercimekleri, tuzu, karabiberi ve 5-6 bardak et suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte, mercimekler yumuşayana dek pişirin.

Ayrı bir tavada tereyağını eritip unu kavurun. Kaynamakta olan çorbanın suyundan birkaç kaşık alıp inceltin. İyice çırpın. Bu karışımı kaynayan çorbanın içine ilave edin. iyice karıştırın. Çorbayı blenderde ezdikten sonra birkaç taşım daha kaynatın. İsteğe göre tereyağında kavrulmuş nane veya kırmızı biber eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Tags: Çorbalar
Previous Post

Ekici Peynir’den Uzman Çocuklara Özel Yarışma

Next Post

Dana Şaşlık

Yemek Zevki Editör

Next Post
Dana Şaşlık

Dana Şaşlık

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki