Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Mayasız Hamur Kızartması – Pişi

by Yemek Zevki Editör
31 Mart 2017
in Hamur İşi Tarifleri, Pratik Yemekler
458 35
0
Mayasız Hamur Kızartması – Pişi
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Mayasız Hamur Kızartması – Pişi

4 Kişilik Mayasız Hamur Kızartması – Pişi

Mayasız Hamur Kızartması – Pişi İçin Malzemeler

3 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
2 çay kaşığı keçiboynuzu tozu

Mayasız Hamur Kızartması – Pişi

Mayasız Hamur Kızartması – Pişi Hazırlanışı

Derin bir kaseye unun bir miktarını koyun, diğer kalan kısmını yavaş yavaş ekleyin. Ortasını havuz gibi açıp içine yumurta, yoğurt, tuz, keçiboynuzu tozunu ve yumurtayı ilave edin. Yavaşça karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Yaklaşık 1 cm kalınlığında açarak bardak yardımıyla yuvarlaklar kesin. Kızgın yağda kızartın. Havlu kağıt üzerine alıp, üzerine keçiboynuzu tozunu serpin, bekletmeden servis edin.

Yazarın Notu:
Çocukluğumun bayram sabahı kahvaltılarının vazgeçilmeziydi pişi!.. Bu tat anneannemin suböreği gibi bir kahvaltı klasiğiydi… pişi. Ben biraz büyük yaptım. Doyumluk aslında. Peynir ve reçelle çok severim. Hele hele üzüm reçeliyle! Pişinin güzel kızarması için yüksek ateşte, bol sıvı yağla yapılması gerekiyor. En önemlisi de yağın iyice ısınması. Yoksa çok yağ emer, unutmadan hamur çok çabuk kızarıyor, başından ayrılmamaya dikkat..!

Süleyman Dilsiz

Tags: Mayasız Hamur Kızartması - Pişi
Previous Post

Pastırmalı Pırasadan Mayasız Bükme

Next Post

Herle Aşı Çorbası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Herle Aşı Çorbası

Herle Aşı Çorbası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki