Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Maş Çorbası – Gaziantep Yöresi

by Yemek Zevki Editör
15 Mart 2016
in Çorba Tarifleri, Yöresel Yemekler
468 25
0
Maş Çorbası – Gaziantep Yöresi
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

mas-corbasi

Maş Çorbası – Gaziantep Yöresi Tarifi

Maş Çorbası – Gaziantep Yöresi İçin Malzemeler:
2 su bardağı maş fasulyesi
4 yemek kaşığı pirinç
1-2 adet kurutulmuş kırmızı biber
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salça
Yarım yemek kaşığı biber salça
1 yemek kaşığı kurutulmuş tarhun
Yeterli miktarda tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 litre su

Maş Çorbası – Gaziantep Yöresi Hazırlanışı:
Maş fasulyesini tencereye 1 litre su ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynama esnasında suyun üzerine çıkan
kabukları tel bir süzgeçle alın ve kalan bir litre suyu ekleyin. Soğanları piyaz şeklinde doğrayın. Pirinç, salça, kuru
biber, tuz ekleyerek pirinçler açılıncaya kadar pişirin. Ayrı bir tavada sıvı yağda tarhun ve kırmızı biberi kızdırarak
çorbaya döküp servis edin.

#MaşÇorbasıGaziantepYöresi #MaşÇorbasıGaziantepYöresiTarifi #MaşÇorbasıGaziantepYöresiİçinMalzemeler #MaşÇorbasıGaziantepYöresiHazırlanışı #MaşÇorbasıGaziantepYöresiNasılYapılır

Tags: MaşÇorbasıGaziantepYöresiMaşÇorbasıGaziantepYöresiHazırlanışıMaşÇorbasıGaziantepYöresiİçinMalzemelerMaşÇorbasıGaziantepYöresiNasılYapılırMaşÇorbasıGaziantepYöresiTarifi
Previous Post

Keledoş – Van Yöresi

Next Post

Otlu ve Zeytinyağlı Kiş

Yemek Zevki Editör

Next Post
Otlu ve Zeytinyağlı Kiş

Otlu ve Zeytinyağlı Kiş

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki