Ana Sayfa » Tarifler » Tavuk Yemekleri » Mantarlı Tavuk Sarma

Mantarlı Tavuk Sarma

mantarli-tavuk-sarma-yemek-zevki

Mantarlı Tavuk Sarma İçin Malzemeler:

4 Adet tavuk but fileto
250 gram mantar
1 adet sivri biber
1 adet soğan
1 kase kaşar (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber, pul biber

Sos için:
1 kaşık tereyağı
1 kaşık biber salçası
1 kaşık un
Yarım bardak su

(4 Kişilik)

Hazırlanışı:

Soğanı soyup kıyın. Mantarları nemli bir bezle silip şapkaları ile birlikte ince ince doğrayın. Sivribiberleri de ince doğrayın.

Kıyılmış soğanı yağda kavurun. Mantarları ekleyip birkaç dakika kavurduktan sonra biberleri ilave edin. Mantarlar suyunu salıp çekene dek kavurun. Ocaktan indirmeye bir dakika kala tuzunu ve baharatını ekleyin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Tavuk butlarını fileto şeklinde hazırlayıp et dövücüsü ile inceltin. Her tarafını birkaç tutam tuzla ovun.

Her filetonun üzerine mantarlı karışımı yayıp üzerine de 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Rulo şeklinde sarıp kürdanla birkaç yerinden sabitleyin. Kalan filetoları da aynı şekilde hazırlayın. Tavuk ruloları fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini folyo ile kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.

OKU ➤  Tarihi Fatih Karadeniz Pidecisinden “Karadeniz Usulü İftar”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir