Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Mantarlı Hamsi Güveci

by Hatice Ünal
24 Ekim 2022
in Tatlı Tarifleri
473 20
0
Mantarlı Hamsi Güveci
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN Hazırlayan: Müşerref KARTALER Prodüksiyon: İnci BAK

(4 Kişilik)

 Malzemeler:

500 gram temizlenmiş hamsi

1 adet kapya biber

2 adet köy biberi

1 adet soğan

4 çorba kaşığı zeytinyağı

200 gr kültür mantarı

12-15 adet kiraz domates

3 diş sarımsak

1 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

Sarımsakları kıyın. Biberleri halka halka, soğanı piyaz doğrayın. Doğradığınız sebzeleri 2 çorba kaşığı zeytinyağında 5 dakika kavurun. Ocaktan alıp ısıya dayanıklı fırın kabına yayın. Mantarları nemli bir bezle silip dörde kesin. Daha sonra 2 çorba kaşığı zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Ocaktan alıp fırın kabına yaydığınız sebzelerin üzerine yayın. Tuz ve taze çekilmiş karabiberi de serpin. Kiraz domatesleri de dörde bölün ve temizlenmiş hamsilerle birlikte karıştırıp fırın kabına yayın. En son küçük küçük tereyağı parçalarını serpin. 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.

#mantarlıhamsigüveci #mantarlıhamsi #hamsi #balık #balıkzamanı #food #yummy

Previous Post

Arpacık Soğanlı Köz Biber Çorbası

Next Post

Pırasalı Börek

Hatice Ünal

Next Post
Pırasalı Börek

Pırasalı Börek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki