Mandalina Reçeli Malzemeler:
1 kilo mandalina
1 kilo toz şeker
1 su bardağı mandalina suyu
4-5 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
Yarım limonun suyu
Mandalina Reçeli Hazırlanışı:
Mandalinaları soyun ve temizleyin. Kullandığınız mandalinaların iç zarının çok kalın olmamasına özellikle dikkat edin. Dilim dilim ayırın ve tencereye alın. Üzerine şekerini ve önceden sıkıp ayırdığınız mandalina suyunu dökün. Dilerseniz bu şekilde bir gece bekletin ya da vaktiniz yoksa hemen ocağa alın. Orta derece ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca limonun suyunu ilave edin. Küçük bir tabağa reçelden bir kaşık alıp soğutarak kıvamını kontrol edin. Sıcakken kavanozlara aktarın, kapağını sıkıca kapatın. Reçeli vakumlayıp uzun süre saklayabilirsiniz ya da tencerede oda sıcaklığına gelmesini bekleyip kavanozlara kaldırabilirsiniz.