Maklube

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK  

(6 Kişilik)

Malzemeler:

6 adet tavuk but veya kemikli et

2 su bardağı pirinç

Sıcak et suyu

1 adet büyük boy soğan

3 diş sarımsak

2 adet orta boy patlıcan

Kızartmak için sıvı yağ

Tuz, karabiber, yenibahar, zerdeçal

Hazırlanışı:

Pirinci sıcak suda bekletin. Soğanı zar şeklinde doğrayın. Tencereyi iyice ısıtıp soğanı, küçük küçük doğranmış sarımsağı kavurun. Kemikli eti, tuzu ve karabiberi ekleyip birkaç dakika daha kavurun. En son üzerini örtecek kadar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın, orta ateşte etin pişmesi için bekleyin.

Patlıcanı alacalı soyup uzun ve ince ince dilimleyin. Acılığını gidermek için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Patlıcanları kızgın yağda veya ızgarada kızartın.

Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. Tuzunu ve baharatını ekleyip karıştırın. Patlıcan dilimlerini hazırlayacağınız tencerenin veya güvecin dibine ve kenarlarına yerleştirin. Pirinçli karışımı dökün. Pişen eti yerleştirin. Üzerini 2 cm geçecek şekilde et suyunu ilave edin. Kapağını kapatıp çok kısık ateşte pirinçler yumuşayana dek pişirin. Yanında yeşil salata ve ayran ile sıcak servis yapın.

#maklube #patlıcan #patlıcanlıyemekleri #yazsebzeleri #anadoluyemekleri #türkmutfağı #food #yummy #dessert

 

 

 

Tavsiye

Ton Balıklı Hamurlu Keseler

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kase konserve ton balığı 1 adet közlenmiş kırmızıbiber …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.