Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Otlu ve Süzme Peynirli Poğaça

Otlu ve Süzme Peynirli Poğaça

Üretim ve Prodüksiyon: İnci BAK Fotoğraf: Murat ERDOĞAN

(2-3 Tepsi İçin)

Malzemeler:

250 gram margarin

1,5 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı ayran

1 tatlı kaşığı tuz

1,5 paket kabartma tozu

Yarım paket karbonat

1 tatlı kaşığı limon suyu

1 adet yumurta

200 gram süzme beyaz peynir

4-4,5 su bardağı un

Yarım demet kıyılmış dereotu

Üzeri İçin:

1 adet yumurtanın sarısı

Hazırlanışı:

Hamur yoğurma haznesine oda sıcaklığında yumuşamış margarini, zeytinyağını, tuzu, ayranı krem haline gelene dek karıştırın.

Ayrı bir kapta kabartma tozunu, limon suyunda inceltilmiş karbonatı, çatalla iyice ezilmiş peyniri karıştırıp yağlı karışıma ekleyin. Hafifçe karıştırdıktan sonra 3,5 bardak unu ekleyin. Yoğurmaya başlayın. Kalan unu da kontrollü olarak ekleyin. Pürüzsüz ve ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. En son kıyılmış dereotunu ilave edin. Tekrar yoğurun.

Dondurma kaşığı yardımı ile parçalar alın. Poğaça hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine fırçayla yumurta sırası sürün. 170 dereceye ayarlı fırında, üzerleri iyice kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

#otluvesüzmepeynirlipoğaça #otlupoğaça #peynirlipoğaça #poğaça #çaysaati #kahvaltı #food #yummy #dessert

Tavsiye

Ton Balıklı Hamurlu Keseler

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kase konserve ton balığı 1 adet közlenmiş kırmızıbiber …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.