Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK
(6 Kişilik)
Malzemeler:
6 adet tavuk but veya kemikli et
2 su bardağı pirinç
Sıcak et suyu
1 adet büyük boy soğan
3 diş sarımsak
2 adet orta boy patlıcan
Kızartmak için sıvı yağ
Tuz, karabiber, yenibahar, zerdeçal
Hazırlanışı:
Pirinci sıcak suda bekletin. Soğanı zar şeklinde doğrayın. Tencereyi iyice ısıtıp soğanı, küçük küçük doğranmış sarımsağı kavurun. Kemikli eti, tuzu ve karabiberi ekleyip birkaç dakika daha kavurun. En son üzerini örtecek kadar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın, orta ateşte etin pişmesi için bekleyin.
Patlıcanı alacalı soyup uzun ve ince ince dilimleyin. Acılığını gidermek için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Patlıcanları kızgın yağda veya ızgarada kızartın.
Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. Tuzunu ve baharatını ekleyip karıştırın. Patlıcan dilimlerini hazırlayacağınız tencerenin veya güvecin dibine ve kenarlarına yerleştirin. Pirinçli karışımı dökün. Pişen eti yerleştirin. Üzerini 2 cm geçecek şekilde et suyunu ilave edin. Kapağını kapatıp çok kısık ateşte pirinçler yumuşayana dek pişirin. Yanında yeşil salata ve ayran ile sıcak servis yapın.
#maklube #patlıcan #patlıcanlıyemekleri #yazsebzeleri #anadoluyemekleri #türkmutfağı #food #yummy #dessert