Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Et Yemekleri

Maklube

by Yemek Zevki Editör
09 Ekim 2015
in Et Yemekleri
488 5
0
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

maklube

Maklube

Maklube için Malzemeler:
500 gram kuşbaşı et
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy soğan
1 dal taze kekik
2 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım limonun suyu
1 kahve fincanı yeşil mercimek
4 adet patlıcan
Kızartmak için sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
Birer çay kaşığı kimyon, kekik, kırmızı pul biber, toz biber
1 çay bardağı kavrulmuş badem

Maklube Hazırlanışı:
Eti pişireceğiniz tencereyi ısıtın. Sıvı yağ ve tereyağı ile birlikte kuşbaşı doğranmış etleri ilave edin. 10 dakika boyunca sürekli karıştırarak kavurun. İnce kıyılmış soğanı ilave edip 5 dakika kavurun. Üzerini iki-üç parmak geçecek kadar sıcak suyunu ve taze kekiği ekleyin. Yüksek ateşte birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. Etleri
yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz, yarım limonun suyu ve üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Bu şekilde oda ısısında, su soğuyuncaya kadar bekletin. Mercimeği de diri kıvamda haşlayın. Patlıcanları kızartmak için alacalı soyun. Boyuna 1 cm kalınlığında kesin. Tuz serpin. Kızgın yağda kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerine alarak fazla yağının süzülmesini sağlayın. Eti pişirdikten sonra suyunu süzerek ocaktan alın. Suyunu daha
sonra kullanmak üzere ayırın. Geniş bir kaba süzdüğünüz pirinci aktarın. Üzerine pişirdiğiniz etleri, diri kıvamda haşladığınız mercimeği, kavrulmuş bademi, kekiği, kimyonu, kırmızı toz biberi, pul biberi, tuzu ekleyin. Karıştırıp harmanlayın. Yemeği yağlanmış ve patlıcanla kaplanmış toprak kapların içine paylaştırın. Üzerine önceden ayırdığınız et suyundan dökün.Patlıcanları yemeğin üzerini tamamen örtecek şekilde kapatın. Kabın kapağını kapatın. 190 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin. Ters çevirerek sıcak sıcak servise hazır edin.

Tags: MaklubeMaklube HazırlanışıMaklube MalzemeleriMaklube Nasıl Yapılır
Previous Post

Pastacılar, Ustam’la hünerlerini yarıştıracak

Next Post

Beğendili Dana Kuyruk

Yemek Zevki Editör

Next Post
Beğendili Dana Kuyruk

Beğendili Dana Kuyruk

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki