Maklube

maklube

Maklube

Maklube için Malzemeler:
500 gram kuşbaşı et
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy soğan
1 dal taze kekik
2 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım limonun suyu
1 kahve fincanı yeşil mercimek
4 adet patlıcan
Kızartmak için sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
Birer çay kaşığı kimyon, kekik, kırmızı pul biber, toz biber
1 çay bardağı kavrulmuş badem

Maklube Hazırlanışı:
Eti pişireceğiniz tencereyi ısıtın. Sıvı yağ ve tereyağı ile birlikte kuşbaşı doğranmış etleri ilave edin. 10 dakika boyunca sürekli karıştırarak kavurun. İnce kıyılmış soğanı ilave edip 5 dakika kavurun. Üzerini iki-üç parmak geçecek kadar sıcak suyunu ve taze kekiği ekleyin. Yüksek ateşte birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. Etleri
yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz, yarım limonun suyu ve üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Bu şekilde oda ısısında, su soğuyuncaya kadar bekletin. Mercimeği de diri kıvamda haşlayın. Patlıcanları kızartmak için alacalı soyun. Boyuna 1 cm kalınlığında kesin. Tuz serpin. Kızgın yağda kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerine alarak fazla yağının süzülmesini sağlayın. Eti pişirdikten sonra suyunu süzerek ocaktan alın. Suyunu daha
sonra kullanmak üzere ayırın. Geniş bir kaba süzdüğünüz pirinci aktarın. Üzerine pişirdiğiniz etleri, diri kıvamda haşladığınız mercimeği, kavrulmuş bademi, kekiği, kimyonu, kırmızı toz biberi, pul biberi, tuzu ekleyin. Karıştırıp harmanlayın. Yemeği yağlanmış ve patlıcanla kaplanmış toprak kapların içine paylaştırın. Üzerine önceden ayırdığınız et suyundan dökün.Patlıcanları yemeğin üzerini tamamen örtecek şekilde kapatın. Kabın kapağını kapatın. 190 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin. Ters çevirerek sıcak sıcak servise hazır edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir