Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Mahlepli ve Kuru Üzümlü Çörekler

by Yemek Zevki Editör
20 Şubat 2015
in Hamur İşi Tarifleri
463 30
0
Mahlepli ve Kuru Üzümlü Çörekler
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

48

Mahlepli ve Kuru Üzümlü Çörekler Malzemeler:

> 250 gram tam buğday unu

> 100 gram tereyağı

> 1 çay kaşığı mahlep

> 5 gram yaş maya

> 1 çay bardağı kuru üzüm

Hazırlanışı:

Mayayı 1 kahve fincanı ılık suda karıştırın. Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Hamur yoğurma kabında unu, ılınmış tereyağını, tuzu, mahlebi ve ılık suda kabarttığınız mayayı karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. En son kuru üzümleri ilave edin. Hamurdan silindir şeklinde bir uzun bir rulo oluşturun. Bıçak yardımı ile parmak kalınlığında dilimler keserek yağlı kağıda yerleştirin. Bu şekilde oda ısısında yarım saat daha bekletin. Daha sonra 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.

Tags: Mahlepli ve Kuru Üzümlü ÇöreklerMahlepli ve Kuru Üzümlü Çörekler HazırlanısıMahlepli ve Kuru Üzümlü Çörekler MalzemelerMahlepli ve Kuru Üzümlü Çörekler Tarifi
Previous Post

Galeta

Next Post

Kırmızı Besinler Günlük Beslenmemizin Olmazsa Olmazı

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kırmızı Besinler Günlük Beslenmemizin Olmazsa Olmazı

Kırmızı Besinler Günlük Beslenmemizin Olmazsa Olmazı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki