Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Yöresel Yemekler

Lübnan Usulü Acılı Ezme

by Yemek Zevki Editör
07 Ocak 2015
in Yöresel Yemekler
466 30
0
Lübnan Usulü Acılı Ezme
746
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

lübnan

 

Lübnan Usulü Acılı Ezme Malzemeler:

1 kahve fincanı zeytinyağı

2 diş sarımsak

1 adet kıyılmış soğan

1 çorba kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

3 adet büyük boy domates

4-5 dal taze nane

2 dal taze zahter

1 çay bardağı nar suyu

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı acı pul biber

Tuz

Üzeri İçin:

1 küçük kase ceviz içi

Kuru kekik

 

Lübnan Usulü Acılı Ezme Hazırlanışı:

Domatesi küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları kıyın. Taze naneyi ve zahterleri yıkayıp süzdükten sonra ince ince kıyın.

Zeytinyağını sos tenceresinde ısıtıp kıyılmış sarımsaklar ile soğanı kavurun. Birkaç kaşık ılık suda incelttiğiniz salçaları ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Ceviz içi dışındaki kalan tüm malzemeyi sos tenceresine ekleyin. Önce yüksek ateşte 5 dakika kaynatın. Daha sonra ateşi kısıp arada bir karıştırarak yoğun bir kıvam elde edene dek pişirmeye devam edin. Ezmeyi ocaktan alın, servis tabağına aktarın. Üzerine yağsız olarak tavada kavurduğunuz ceviz içi ve kuru kekik serpin. Acılı ezmeyi soğuk olarak servis yapın.

Tags: Lübnan Usulü Acılı EzmeLübnan Usulü Acılı Ezme HazırlanışıLübnan Usulü Acılı Ezme MalzemelerLübnan Usulü Acılı Ezme TARİFİ
Previous Post

Avokadolu ve Mozzarellalı Salata

Next Post

Emsan’dan Mutfakların Baş Tacı Olacak Bir Yenilik

Yemek Zevki Editör

Next Post
Emsan’dan Mutfakların Baş Tacı Olacak Bir Yenilik

Emsan’dan Mutfakların Baş Tacı Olacak Bir Yenilik

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki