Laz Böreği

Laz B

Hamur için:
√ 1 adet yumurta
√ 1 çorba kaşığı sirke
√ 1 çorba kaşığı yoğurt
√ 1 su bardağı su
√ Aldığı kadar un
√ Hamuru açmak için yeteri kadar
nişasta

Kreması için:
√ 2 su bardağı süt
√ 2 çorba kaşığı un
√ 2 çorba kaşığı nişasta
√ 1 adet yumurtanın sarısı
√ 1 su bardağı şeker
√ Az karabiber

Şerbeti için:
√ 1 su bardağı su
√ 1 su bardağı şeker
√ 4–5 damla limon suyu

Laz Böreği Tarifi:

 1. Krema malzemeleri karıştırılır. Ocakta koyulaşana kadar pişirilir.

2. Arada karıştırarak soğutulur.

3. Şeker ve su kaynatılır. İndirmeye yakın limon sıkılır. Ağdalı bir şerbet hazırlanır.

4. Hamur malzemeleri karıştırılır. Aldığı kadar unla ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğrulur.

5. Hamur 2 ya da 3 parçaya bölünür. Bezeler nişastalayarak merdane ve oklava ile açılabildiği kadar açılır.

6. Yufkalar 8–10 cm. kalınlığında uzun şeritler halinde kesilir. Erimiş tereyağı sürülür.

8. Bir kenarına dolgunca krema konulur. Muska şeklinde katlanır. Yağlanmış tepsiye bitişik yerleştirilir.

9. Üzerine erimiş tereyağı gezdirilir.170 dereceli fırında üstü güzel kızarana kadar pişirilir.

10. Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Soğuyunca servis edilir.

Tarifin Özellikleri

1.Karadeniz mutfağından bir sütlü tatlı çeşididir.

2. Hazırlama süresi 1 saat 30 dakikadır.

OKU ➤  Fazla kilolarla savaşa TAM tahıllardan TAM destek

Tavsiye

Bu blog çok ballı…

Bu blog çok ballı…

Bal ve pekmezle ilgili eğitici ve ilginç bilgiler için www.ballisoprano.com‘a ‘tık’lamanız yeterli… www.ballisoprano.com bal, pekmez, …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir