Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Laz Böreği

by Yemek Zevki Editör
31 Temmuz 2013
in Hamur İşi Tarifleri
473 20
0
Laz Böreği
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Laz B

Hamur için:
√ 1 adet yumurta
√ 1 çorba kaşığı sirke
√ 1 çorba kaşığı yoğurt
√ 1 su bardağı su
√ Aldığı kadar un
√ Hamuru açmak için yeteri kadar
nişasta

Kreması için:
√ 2 su bardağı süt
√ 2 çorba kaşığı un
√ 2 çorba kaşığı nişasta
√ 1 adet yumurtanın sarısı
√ 1 su bardağı şeker
√ Az karabiber

Şerbeti için:
√ 1 su bardağı su
√ 1 su bardağı şeker
√ 4–5 damla limon suyu

Laz Böreği Tarifi:

 1. Krema malzemeleri karıştırılır. Ocakta koyulaşana kadar pişirilir.

2. Arada karıştırarak soğutulur.

3. Şeker ve su kaynatılır. İndirmeye yakın limon sıkılır. Ağdalı bir şerbet hazırlanır.

4. Hamur malzemeleri karıştırılır. Aldığı kadar unla ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğrulur.

5. Hamur 2 ya da 3 parçaya bölünür. Bezeler nişastalayarak merdane ve oklava ile açılabildiği kadar açılır.

6. Yufkalar 8–10 cm. kalınlığında uzun şeritler halinde kesilir. Erimiş tereyağı sürülür.

8. Bir kenarına dolgunca krema konulur. Muska şeklinde katlanır. Yağlanmış tepsiye bitişik yerleştirilir.

9. Üzerine erimiş tereyağı gezdirilir.170 dereceli fırında üstü güzel kızarana kadar pişirilir.

10. Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Soğuyunca servis edilir.

Tarifin Özellikleri

1.Karadeniz mutfağından bir sütlü tatlı çeşididir.

2. Hazırlama süresi 1 saat 30 dakikadır.

Tags: Hamur İşleri
Previous Post

Demirhindi Şerbeti

Next Post

Mide Dostu Sebze Çorbası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Mide Dostu Sebze Çorbası

Mide Dostu Sebze Çorbası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki