Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Lahmacun Pizza

by Yemek Zevki Editör
28 Şubat 2015
in Hamur İşi Tarifleri
483 10
0
Lahmacun Pizza
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

71

Lahmacun Pizza Malzemeler:

Hamur İçin:

> 100 ml. su

> 1 tatlı kaşığı tuz

> 1 tatlı kaşığı şeker

> 2-3 diş sarımsak

> 50 ml. zeytinyağı

> 10 gram maya

> Aldığı kadar un

Harç İçin:

> 250 gram kıyma

> 1 tatlı kaşı biber salçası

> 1 tatlı kaşığı domates salçası

> Tuz

> Karabiber

> Kimyon

> 2-3 adet yeşil biber

Hazırlanışı:

Hamuru hazırlamak için; Suyunuzu 2-3 dakika kadar ısıtın, ısınırken tuz şeker yağ ve sarımsağı ekleyerek (sarımsaklar çok ince doğranmış, ezilmiş olmalı) özleştirin, daha sonra mayanızı ekleyin, tuz ve maya üst üste gelmemelidir, aksi takdirde hamurunuzun kabarması önlenmiş olur. Daha sonra ununu ekleyin ve dinlenmeye bırakın. Bu sırada harcı hazırlayın. Kıymanız lahmacun için özel çekilmiş olmalıdır. Kıymaya salçaları ve baharatları ekleyerek iyice yoğurun, biberleri çok ince doğrayın ve harca ilave edin. Burada dikkat edilmesi gereken özellik, harcın klasik lahmacun harcına benzememesidir. Hamurunuz ise, klasik lahmacun hamuru değil İtalyanlara özgü pizza hamuru kıvamında olmalıdır. Harcı hazırladıktan sonra dinlenen hamuru küçük yuvarlaklar halinde açın ve üzerine harcı yayın. Lahmacunları fırına verebilirsiniz.

Tags: Lahmacun PizzaLahmacun Pizza HazırlanısıLahmacun Pizza MalzemeleriLahmacun Pizza Tarifi
Previous Post

Tavuklu Tirit

Next Post

Vanilya Soslu Portakallı İrmik Helvası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Vanilya Soslu Portakallı İrmik Helvası

Vanilya Soslu Portakallı İrmik Helvası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki