Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Et Yemekleri

Kuzu Tajin

by Yemek Zevki Editör
01 Ocak 2016
in Et Yemekleri
488 10
0
Kuzu Tajin
747
SHARES
3.6k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

kuzu-tajinKuzu Tajin Tarifi

Kuzu Tajin İçin Malzemeler:
750 gram kuşbaşı doğranmış kuzu but
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan, ince doğranmış
2 diş sarımsak
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı küp doğranmış domates
1 litre et suyu
1 kahve fincanı turna yemişi
1 çay bardağı pikan cevizi
1 çorba kaşığı file badem
1 tatlı kaşığı taze kişniş
Bir tutam safran
Ras el hanout (Dükkanın tacı adlı özel baharat karışımı)
Taze çekilmiş deniz tuzu, karabiber
1’er çay kaşığı kimyon, tarçın, zencefil, toz kakule, kırmızı toz biber, yenibahar, toz kişniş, toz muskat, zerdeçal

Kuzu Tajin Hazırlanışı:
Tencerede zeytinyağını ısıtın. Orta kısık ateşte etleri 5 dakika kavurun. Etleri tencerenin içinden alın. Ocağın
üzerindeki tencerenin içine soğanları ilave edin. Yumuşayınca sarımsakları ekleyin. Tencereye eti tekrar
alın. Birkaç dakika sonra haşlanmış nohutları, doğranmış domatesi ve et suyunu ilave edin. Kaynamaya
başlayınca tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, 1,5 saat boyunca pişirin. Ara ara kontrol edip suyunu
tamamen çekmediğinden emin olun. Et iyice yumuşadıktan sonra, kuru turna yemişlerini ekleyin ve güzelce
karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp yarım saat daha pişirmeye devam edin. Eğer suyunu çekmişse, et suyu
ekleyebilirsiniz. Etler iyice yumuşayıp piştikten sonra baharat karışımını ilave edin. En son yağsız olarak ayrı bir
tavada kavrulmuş pikan cevizini ve file bademleri serpin. Sıcak servis yapın.

Tags: kuzuKuzu TajinKuzu Tajin HazırlanışıKuzu Tajin İçin MalzemelerKuzu Tajin Nasıl YapılırKuzu Tajin TarifiTajin
Previous Post

Ayvalı ve Etli Güveç

Next Post

Tavuk Şinitzel

Yemek Zevki Editör

Next Post
Tavuk Şinitzel

Tavuk Şinitzel

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki