800 gram kuzu eti
4 dal taze biberiye
4 dal taze kekik
2 adet domates
4 adet sivri biber
4 adet patlıcan
100 gram tereyağı
200 gram un
1 küçük kase rendelenmiş eski kaşar peyniri
Tuz, beyaz toz biber
4 dilim milföy hamuru
Hazırlanışı:
Milföy hamurlarını orta boy yuvarlak kelepçeli kalıplara sararak fırında kızartın. Kalıptan dikkatlice çıkartarak daha sonra kullanmak üzere ayırın.
Kuzu etini çukur bir kaba alın. Taze biberiyeyi, taze kekiği ve zeytinyağını ilave edin. Kapağını kapatın bu şekilde buzdolabında 1 saat kadar eti dinlendirin.
Patlıcanları yıkayıp iyice kuruladıktan sonra birkaç yerinden kürdanla delin. Fırında veya ocağın üzerinde közleyin. Kabuğunu soyup içini çıkartın ve çatalla ezin. Tuzunu, tereyağını, baharatını ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave ederek tatlandırın.
Eti dinlendirdikten sonra ızgarada veya yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartın. Milföy hamurunu servis tabağına alın, içine közlenmiş patlıcan karışımını, üzerine de eti yerleştirin. Bu yemeği ızgarada kızartılmış domates ve biberle birlikte servis edebilirsiniz.