Ana Sayfa » Tarifler » Kuzu İncikli ve Zerdeçallı Pilav

Kuzu İncikli ve Zerdeçallı Pilav

Fotoğraf: Melis KAYACIK Yapım: İnci BAK – Ceylan ÖZGÖZ

4 Kişilik

Malzemeler:

2 parça kuzu incik

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 soğan

Birkaç adet kereviz yaprağı

2 adet karanfil

1 dal taze biberiye

1 yemek kaşığı nar ekşisi

Zerdeçallı Pilav İçin:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 su bardağı pirinç

1 çay kaşığı tuz

1 adet kapya biber

3 su bardağı su (eti haşladığınız su)

1 tatlı kaşığı zerdeçal

1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

1 çay bardağı bezelye içi

1 tatlı kaşığı tepeleme tereyağı

Hazırlanışı:

Kuzu inciğin birkaç yerinden bıçakla küçük delikler açın. Deliklerin içine nohut büyüklüğünde kesilmiş sarımsak parçaları batırın. Lava Döküm Tencere’yi iyice ısıtın. Tereyağı ve sıvı yağ ile birlikte kuzu incikleri tencereye yerleştirin. Her tarafı iyice kızaracak şekilde mühürleyin. Taze biberiyeyi de ekleyip 1 dakika daha pişirin. Daha sonra enine ikiye kesilmiş soğanı, kereviz yapraklarını, karanfil tanelerini ve 2 litre kadar kaynar suyu ilave edin. Orta ateşte, arada bir üzerinde biriken köpükleri temizlemeyi ihmal etmeden bir buçuk saat boyunca pişirin.

Pişirme işlemi bittikten sonra kuzu incikleri döküm tencerenin içinden alıp kenarda bekletin. Pilav yapımı için içindeki suyundan süzün. Pirinci 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş ılık suda, su soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra bol suyla yıkayıp süzün. Zeytinyağını döküm tencerede ısıtın. Jülyen doğranmış biberi kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin ve 5 dakika kısık ateşte kavurun. 3 bardak kaynar et suyunda incelttiğiniz zerdeçallı suyu, bezelyeyi ve tuzu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca ateşi iyice kısın.

Lava Döküm Tencere’nin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın. 1 tatlı kaşığı küçük doğranmış soğuk tereyağı parçalarını, rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip tatlandırın. En son kenarda beklettiğiniz kuzu inciği pilavın üzerine yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika demlendirdikten sonra dilerseniz kuzu inciği didikleyip servis edebilirsiniz.

#kuzuinciklivezerdeçallıpilav #kuzuinciklipilav #zerdeçallıpilav #kuzuincik #pilav #bayrampilavı #bayramyemekleri #bayram #food #yummy #dessert #lava #lavadökümtencere

Tavsiye

Erikli ve Marmelatlı Milföy Börek

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Yapım: İnci BAK (2 Kişilik) Malzemeler: 4 adet hazır milföy hamuru …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.