Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Kuzu İncikli Keşkek

Kuzu İncikli Keşkek

kuzu-incikli-keskek

Kuzu İncikli Keşkek

Kuzu İncikli Keşkek için Malzemeler:
4 adet kuzu incik
2 çay kaşığı tane
1 çay kaşığı tarçın
1 tutam zencefil
2-3 yaprak defne
1 büyük boy kırmızı soğan
3 su bardağı su
Tuz
Keşkek İçin:
150 gram dövme buğday
100 gram haşlanmış nohut
Et suyu
Su
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı çemen
1-2 adet kurutulmuş kırmızı biber
Tuz

Kuzu İncikli Keşkek Hazırlanışı:
Etleri yıkayıp kağıt havlu üzerine alın ve süzülmeye bırakın. Çukur bir kaba alıp havanda ezilmiş tane karabiber, zencefil ve tarçın karışımı ile iyice ovun. Defne yapraklarını da elinizle ufak ufak parçalayıp etlerin üzerine serpin. Etleri muhafaza edeceğiniz kabın kapağını sıkıca kapatın. Buzdolabına aktarıp bir gün boyunca marine edin. Soğanı soyup kıyın ve marine olmuş kuzu inciklerle birlikte tencereye aktarın. Üzerine suyu ekleyin. 5 dakika yüksek ateşte kaynatın. Tuzunu ekleyip ateşi kısın. Etler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 1,5-2 saat) pişirin. Keşkek için; Buğdayları birkaç saat sıcak suda bekletin. Zeytinyağını tavada ısıtıp buğdayları ekleyin. Birkaç dakika boyunca kavurun. Üzerini iki misli geçecek kadar sıcak et suyu ilave edin. Orta ateşte pişirmeye bırakın. Arada bir tencerenin kapağını açarak suyunun azalıp azalmadığını kontrol edin. Suyu azaldıysa azar azar sıcak su ekleyin. Buğdaylar yumuşayınca tuzunu, kurutulmuş kırmızı biberi, haşlanmış nohudu ve çemeni ekleyerek tatlandırın. Yüksek ateşte bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Keşkeğiniz hazırdır. Keşkeği servis tabağına alın, üzerine de inciği yerleştirin. Sıcak sıcak servis yapın.

OKU ➤  Kuzu Tajin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir