
Malzemeler
2 adet kuru soğan
2 su bardağı kuskus
Yarım su bardağı kuş üzümü
Yarım su bardağı dolmalık fıstık
2 su bardağı su
2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Yarım demet dereotu
Yeteri kadar tuz
Yarım çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Kuskus Pilavı Tarifi:
Soğanları tereyağı ve sıvı yağ karışımı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulmuş soğanlara suyu ekleyin. Su kaynayınca kuskusları ve yıkayıp ayıkladığınız kuş üzümlerini ilave edin. 3-4 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Kuskus pilavını ateşten alın. 5-10 dakika kadar tencerenin ağzı kapalı olarak demlenmesini bekleyin. Dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar yağsız teflon tavada kavurun. Kuskus pilavına ilave edin. Pilavın üzerini incecik kıyılmış dereotu ve limon kabuğu rendesiyle süsleyin.
Yemek Zevki