1 su bardağı haşlanmış kinoa
5 yaprak kıvırcık marul
Yarım demet roka
Yarım demet tere
10 yaprak nane
1 tutam dereotu
10 adet kuru kayısı
5 tane kuru incir
Yarım su bardağı çiğ fıstık
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı balsamic sirke
Hazırlanışı:
Kinoanın acı tadını uzaklaştırmak için öncelikle sudan geçirin. Kaynar suda orta ateşte, yaklaşık 10 dakika haşlayın. Ocaktan alıp kapağını açmadan 5 dakika demlendirin.
Ayrı bir kapta tüm yeşillikleri ince ince doğrayın. Kuru meyveleri zar şeklinde doğrayın. Kinoaları süzüp bu karışımla harmanlayın.
Sosu için; Zeytinyağını ve sirkeyi iyice karıştırın. Salataya ekleyip tatlandırın.