Ana Sayfa » Tarifler » Kuru Fasulye

Kuru Fasulye

kuru-fasulye

Kuru Fasulye Tarifi

Kuru Fasulye İçin Malzelemer:
1 su bardağı kuru fasulye
2-3 adet karanfil
2 adet tane karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet büyük boy soğan
1 diş sarımsak
3 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1-2 adet sivri biber
Tuz

Kuru Fasulye Hazırlanışı:
Fasulyeleri bir gece öncesinden suda bekletin. Daha sonra suyunu süzün. Tencereye aktarıp üzerini örtecek kadar suyu, karanfil tanelerini ve tane karabiberi ilave edin. 20 dakika haşlayıp süzün. Tereyağı ve sıvı yağını tencerede ısıtıp yemeklik doğranmış soğan ile kıyılmış sarımsağı kavurun. Rendelenmiş domatesleri ve salçaları ekleyin. 5 dakika daha kavurun. Diri kıvamda haşlanmış fasulyeleri, tuzu, iri parçalar halinde doğranmış biberi ekleyin.
Üzerini üç parmak geçecek kadar su ilave edin. Orta ateşte, fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın. 10 dakika dinlendirdikten sonra servise hazır edin.

OKU ➤  Meşhur Süleymaniyeli Kuru Fasulyesi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir