Kuru Domatesli & Ispanaklı Tortilla Malzemeler:
Hamur Malzemesi İçin:
1,5 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Harç İçin:
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım demet ıspanak
1 adet kuru soğan
6 adet kuru domates
Tuz, karabiber, kırmızı biber
1 su bardağı peynir – beyaz, lor veya kaşar
Kuru Domatesli & Ispanaklı Tortilla Hazırlanışı:
Tüm hamur malzemelerini geniş bir kasede, sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Elinizle hamura bastırdığınızda, hamur elastik ve parçalanmayacak şekilde olmalı. Hamurunuzun üzerini kapatarak 30 dakika dinlendirin. Hamuru kolay açabilmek için ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve streç film ya da poşetin arasına koyarak tabak büyüklüğünde ve bıçak sırtı kalınlığında açın. Yağsız teflon tavada her iki tarafını da pembeleşene kadar kızartın. Tortillaları ikişerli olarak ayırın. Aralarına harcı yayın ve üçgen şeklinde dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.
Harç Hazırlanışı:
Sıvı yağda küp küp doğranmış soğanları kavurun. Doğranmış ıspanak ve kuru domatesleri ekleyip soteleyin. Sebzeler yumuşayınca baharatını ve peyniri ilave edin.