Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Künefe Nasıl Yapılır?

by Yemek Zevki Editör
25 Ocak 2017
in Tatlı Tarifleri, Yöresel Yemekler
458 35
0
Künefe Nasıl Yapılır?
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Künefe

(4 – 6 Kişilik)

Künefe İçin Malzemeler

1 kilo tel kadayıf
1 kilo künefelik tuzsuz peynir
500 gram tereyağı
Şurubu İçin:
1 kilo toz şeker
3 su bardağı su

Künefe Hazırlanışı

Önce suyu ve şekeri karıştırıp kaynatarak şurubu hazırlayın ve bir kenara alın.
Yaklaşık 60 cm çapında bir bakır tepside tereyağını eritin. Ateşi kısın ve tel kadayıfları tepsiye alıp tereyağına yedirerek tiftikler gibi kırın. Kırılmış ve tereyağına bulanmış kadayıfı başka bir kaba alın ve ikiye bölün. Tepsiyi yeniden yağlayın. Kadayıfın yarısını tepsiye yayın ve iyice bastırın. Suyu alınmış peyniri avucunuzda sıkarak ufalayın ve tepsiye serdiğiniz kadayıfın üzerine yayın. Kadayıfın diğer yarısı ile de peynirin üzerini kapayın ve yine sıkıca bastırın. Tepsiyi köz üzerinde yada evde ocak üzerinde en küçük gözde sık sık çevirerek pişirin. Tepsinin kenarına denk gelen yerden kadayıfın kızarıp kızarmadığını takip edebilirsiniz. Emin olmak için bir bıçak yardımıyla künefeyi kenarından hafifçe kaldırıp bakın. Her tarafı kızarınca, başka bir tepsi yardımıyla ters yüz edin ve diğer yüzünün de kızarmasını sağlayın. Üzerine ılık şurup dökün ve parçalara bölerek servis yapın.

Şef: Elif Çıtak

Fotoğraflar: Hakkı Günerkan

Tags: Künefe
Previous Post

Kömbe Nasıl Yapılır?

Next Post

Sebzeli Linguine

Yemek Zevki Editör

Next Post
Sebzeli Linguine

Sebzeli Linguine

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki